Stacks Image 333
Het mobiel carillon van Frank Steijns is een muziekinstrument van 43 bronzen klokken. Het is het voormalig concertcarillon van André Rieu dat tijdens zijn World Tour 2007 en 2012 meer dan 170.000 kilometer aflegde om concerten met carillon en orkest te geven in alle grote steden van Europa, USA, Australië, Zuid-Amerika en Japan.

Het carillon heeft een uniek design dat speciaal is ontworpen om binnen en buiten als concertinstrument te worden opgebouwd: het bestaat uit 6 modules met klokken die door elke deur kunnen en vervolgens naar gelang de gewenste opstelling kunnen worden geplaatst en gestapeld.

Samen met zijn orkeststemming van a=442Hz zorgt dit ervoor dat het mobiel carillon perfect kan samenspelen met elk instrument, koor, popband of ensemble.

Het carillon was in 2012 onderdeel van een tentoonstelling van Boijmans van Beuningen in de Onderzeebootloods in Rotterdam. Kunstenaar SARKIS transformeerde het carillon in een kunstobject van meer dan 18 meter hoogte.

Ook nam het carillon deel aan de Waterprocessie in Maastricht, het Prinsengracht Festival, een concert van de Nederlandse popgroep Normaal, de tv-show ‘Belgium’s Got Talent’ en talloze andere concerten en educatieve projecten.

Momenteel bevindt het carillon zich in bruikleen in de permanente collectie van museum Klok & Peel te Asten en wordt alleen nog in speciale gevallen buiten het museum bespeeld.
Stacks Image 315